Ada udang geragau dalam esbok. Sepupu aku kasi. Aku kalau udang geragau ni biasanya buat jemput-jemput je... tak pon masak air ala-ala rebus ngan bawang pastu time nak makan hiris cili dan limau.. Tapi kali ni aku nak buat jemput-jemput je...
Bahan-bahan & cara masak :
Superstar kite kali ni Udang Geragau
Bersihkan dan toskan
Bawang besar potong dadu
Lada merah dan lada hijau
Daun Kucai
Telur
Stok ikan bilis Knorr
Dah macam belacan aku tengok
Hahahaha
Garam dan aji
Tepung gandum
Jangan letak banyak sangat
Tepung ni sebagai bahan untuk melekatkan adunan ni je
Masukkan air dan kacau rata
Jangan cair sangat
Kang leper kang jemput-jemput korang
Panaskan minyak
Jemput-jemput la adunan tadi ke dalam minyak
Ni hasilnya
Makan panas-panas cicah dengan sos
Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment